Moja košarica

Total: 0 knjiga

Prati nas

Facebook Twitter

 

Branitelj prokletih, odvjetnik koji svoje najveće slučajeve rješava sa sjedala svog lincolna, svojeglavi i inteligentni Mickey Haller, dobiva iznenađujuću ponudu da promijeni stranu u sudnici i preuzme posao tužitelja u ponovnom suđenju brutalnom ubojici.

 

Nakon 24 godine zatvora osuđeni ubojica Jason Jessup oslobođen je zbog novih dokaza na temelju DNA. Haller je uvjeren da je Jessup kriv i prihvaća slučaj pod uvjetom da sam odabere svojeg istražitelja, detektiva losangeleske policije Harryja Boscha, i svoju pomoćnu odvjetnicu, zamjenicu okružnog tužitelja Maggie McPherson.

Ali slučaj prate ozbiljne političke kontroverzije, a Haller i McPhersonova moraju se suočiti s poznatim braniteljem koji je slučaj već počeo braniti u medijima. U međuvremenu Bosch traga za nestalom svjedokinjom zbog koje je Jessup prvi put osuđen, ali se njezin trag odavno zametnuo.

Jessup, koji je privremeno na slobodi, preko dana za medije glumi savršenoga građanina, ali zbog njegovih noćnih aktivnosti Haller i Bosch sumnjaju na najgore – da se ubojica ponovno sprema napasti.

Napisan s iznimnom pronicavošću i nepogrešivim osjećajem za ritam, Preokret nadmašuje sva čitateljska očekivanja i posve zadovoljava onu iskonsku želju za dobro ispričanom pričom.


Prijevod: Bruno Štefić
364. str
meki uvez
Format: 15.5x23.5
Godina izdanja: 2013.
Jezik: hrvatski
Šifra: 156374 ISBN: 978-953-7829-29-2

 

Preokret, Connellyjev novi roman, možda je i njegov najbolji: vraški dobro štivo, inteligentno i moćno.

Jonathan Shapiro, Los Angeles Times

 

Dok čitate ovaj roman, osjećate se kao da gledate vrhunskog majstora kako, polako, oprezno i besprijekorno gradi radnju – ovdje su forma i funkcija u savršenom skladu.

Bill Ott, Booklist

 

Ovaj je roman kompleksniji nego što to žanrovska fikcija obično dopušta i zbog toga nas njegov kraj ostavlja potresenima. To je, međutim, važno postignuće za roman koji pripada popularnome žanru i koristan podsjetnik zašto i dalje trebamo čitati Michaela Connellyja.

Barry Forshaw, Independent 

O autoru

Knjige Michaela Connellyja prodane su u više od 45 milijuna primjeraka te prevedene na trideset devet jezika što ga čini jednim od najpopularnijih i najuspješnijih svjetskih pisaca današnjice. Uz to je svojim kriminalističkim i pravnim trilerima osvojio sve najvažnije svjetske nagrade koje se dodjeljuju za djela u tim žanrovima.

> nastavi