Moja košarica

Total: 0 knjiga

Prati nas

Facebook Twitter


Priča o Ernestu Hemingwayu, njegovoj prvoj ženi Hadley i njihovu životu u Parizu dvadesetih godina dvadesetog stoljeća u krugu pripadnika tzv. izgubljenog naraštaja Gertrude Stein, Ezre Pounda, Francisa Scotta Fitzgeralda i Zelde Fitzgerald. Iako vrlo zaljubljeni, mladi par Hemingway nije pripremljen na pariški život koji će snažno uzdrmati njihova stajališta o braku, vjernosti i monogamiji. Živeći punim intenzitetom, okružen prekrasnim ženama i sukobima ega, Hemingway se trudi pronaći svoj glas koji će ga učiniti slavnim. Sve bogatstvo i intenzitet života s Hadley i svim njihovim prijateljima pisac unosi u roman Sunce se ponovno rađa.

Pariz i njegovi stanovnici čine živu prekrasnu pozadinu napete i bolne priče o ljubavi i izdaji koja je još dojmljivija zna li se da je Hemingway o svojoj prvoj supruzi na kraju napisao: „Volio bih da sam umro prije nego što sam zavolio ikoga osim nje.”


Prijevod: Vlasta Jelašić Kerec
328. str
tvrdi uvez
Format: 23X15
Godina izdanja: 2012.
Jezik: hrvatski
Šifra: 156328 ISBN: 978-953-7829-66-7

"Gospođa Hemingway izvaredno je čitalačko iskustvo za kojim čeznu predani ljubitelji pisane riječi, koje je gotovo jednako ugodno kao i prvo čitanje Hemingwaya - a mnogo bolje od toga ne može" 

MINNEAPOLIS STAR TRIBUNE

 

"Paula McLain oživotvorila je Hadley u romanu koji počinje bujicom mladenačke ljubavi...Dirljiv prikaz žene koju je povijest podcijenivala, čija je (...) pripovijest trebala biti ispričana."

THE BOSTON GLOBE

 

"Snažna i veličanstvena, Paula McLain uspijeva održati osjetljivu ravnotežu prikazujući muškarčinu Hemingwaya iz mita kao složenu i simpatičnu osobu."

USA TODAY

O autoru

Paula McLain autorica je dvije zbirke poezije, memoarske proze Like Family: Growing up in Other’s Peoples Houses, i romana A Ticket to Ride.

> nastavi